ER Stora dag
Det nervösa, förväntansfulla pirret. Förberedelserna hos frisören. Alla vackra detaljer som ni har valt ut. Kärleken som lyser i era ögon, när ni ser varandra för första gången...
Jag älskar att fotografera bröllop! Allt ifrån spontana ögonblicksbilder vid förberedelserna och detaljer som ringar, blommor och skor, till porträtt, den stämningsfulla vigseln och de härliga mingelbilderna efteråt – men framför allt: möjligheten att få berätta Er Story med stort S! 
Att fota bröllop är ett ärofyllt uppdrag. Varje bröllop är unikt! Det är viktigt för mig att lära känna er, samt att ni som brudpar ska känna er bekväma med mig som fotograf. Därför ingår alltid ett personligt möte där vi i lugn och ro går igenom era önskemål över en fika. Provfotografering ingår också i bröllopspaketen, så ni får känna på hur det är att stå framför kameran under avslappnade former. 
I provfotograferingen ingår 5 st digitala bildfiler, som ni sedan får använda fritt på sociala medier, i "Save the date"-utskick, gästbok, etc.
Min fotostil präglas av värme och mjuk romantik och min styrka som fotograf ligger särskilt i att se, skapa och fånga ögonblick. De enskilda bilderna får bestämma om de ska vara i färg eller svartvitt, allt efter hur väl de viktiga detaljerna framträder. Ni kan vara säkra på att få en fin mix av båda.
"Hur vill ni ha era gröna toner?" En fråga ni kan börja fundera på redan nu. Svenska sommarbröllop domineras ofta av grönt – en färg som lätt kan bli neonlysande på bild, om man inte ser upp. Jag mjukar alltid upp gröna toner. Om de däremot ska vara varma, kalla eller neutrala, är det faktiskt ni som par som bestämmer. Vilket alternativ tilltalar er mest? Här på sidan syns några av mina olika redigeringsstilar. Vid planeringsmötet och provfotograferingen kommer vi fram till vilken av dem ni gillar bäst.
Väljer ni ett klassiskt kyrkbröllop eller en enkel ceremoni vid vattnet?
Jag är redo att, med öga och hjärta, fånga allt som gör just Er Stora Dag speciell!
l
Vad händer om...
...det regnar? Jag ser till att reka fotoplatsen innan och hitta alternativa platser där vi kan ta fina foton om himlen skulle vara vidöppen. Jag har även med mig vita paraplyer, som vi kan använda om det bara regnar litegrann.
...kameran går sönder? Risken att det skulle hända är minimal, då jag använder kvalitetsutrustning som jag är rädd om. För alla eventualiteter har jag dock med mig dubbla kamerahus, flera objektiv, extra batterier och minneskort – ja, t o m externa linser till mobilen(!), så bilder blir det!
...fotografen blir sjuk? Det ska till mycket för att jag ska ställa in ett bröllop, men skulle det bli absolut nödvändigt, så har jag kontakt med duktiga fotografer i mitt nätverk, som kan rycka in.​​​​​​​
l

Mer än bara fotografering
Här är några av mina bästa tips på annat som kan vara av intresse i bröllopsplaneringen

q Vackra, handgjorda papper och annat som gör inbjudningarna till något alldeles extra, hittar ni hos Studio Barbara Bunke i Gamla stan.
Även jag har samlat på mig en hel del papper, stämplar, lacksigill och embossingpulver under årens lopp. Jag håller gärna en DIY-kurs med mina bästa tips och trix, om ni vill göra inbjudningarna själva. Vill ni ha handtextade kuvert och placeringskort, men saknar handstilen för det? Lugn, det hjälper jag gärna till med! Uppge i bokningsförfrågan att ni är intresserade av detta och hur många adresser/gäster det rör sig om, så återkommer jag med en fördelaktig offert.​​​​​​​

Ibland behöver man en hjälpande hand – inte minst när det gäller bröllopsplanering och alla detaljer som ska klaffa. Då ska ni kontakta duktiga Weddingbymoalee. Hon har ett öga för detaljer och erbjuder såväl helhetslösningar som dagspaket, så ni kan fokusera på att ha trevligt på bröllopsdagen!

q På din bröllopsdag förtjänar du att känna dig vacker! Fantastiska Bridalbeauty by Kim hjälper dig med makeup och hårstyling.

q Finns det något mer synonymt med bröllop än blommor och brudbukett? Melody Flowers på Roslagsgatan i Stockholm gör helt sagolika buketter och bordsdekorationer! (Se exempel här ovan.)

q Görvälns slott i Järfälla ligger vackert beläget vid Mälaren. (Några av bilderna på denna sida är fotograferade där.) Det prisbelönta köket har fokus på närodlat och säsongsbetonat. Passar som festlokal för det lilla sällskapet (12 - 24 personer), eller unna er att tillbringa bröllopsnatten i någon av deras individuellt inredda sviter och njut en lyxig hotellfrukost dagen efter bröllopet.

q  Kastellet på Kastellholmen i Stockholm erbjuder lokaler för såväl små som stora sällskap. Mina favoritrum är de två runda tornrummen i mitten av byggnaden!

q Ingen fest utan musik – och det blir sååå mycket bättre med liveband! Jag vill varmt rekommendera Watts up coverband, som jag har haft äran att vara eventfotograf åt under deras spelning på restaurang Engelen i Stockholm, våren 2019.​​​​​​​
l
Bröllopsfotografering – för minnena ni verkligen vill ha kvar
Det händer så mycket under en bröllopsdag, att det kan vara svårt att ta in allt. Vackra foton från dagen hjälper er att återuppleva den med glädje igen och igen. Något jag verkligen rekommenderar är att samla de bästa bilderna och göra en vacker och lyxig bok av dem, med möjlighet att beställa flera för att ge bort till de närmaste. Det är en fantastiskt uppskattad gåva!
Jag erbjuder tre olika bröllopspaket – vilket av dem väljer ni?
l
Tillägnan
Passar för er som gifter er borgerligt eller er som endast önskar bilder från vigseln i kyrkan samt porträtt

o  Planeringsmöte med fika
o  Provfotografering
o Upp till 2 timmars sammanhängande fotografering
o  50 redigerade bilder levererade på ett USB-minne
o  1 st Fine Art-print i storlek 40x50 cm*, värde 1150 kr
o  Möjlighet att beställa bröllopsalbum separat
 8 900 kr​​​​​​​ inkl moms


o


Håll mitt hjärta
Från first look till brudskål

o  Planeringsmöte med fika
o  Provfotografering
o  4 timmars sammanhängande fotografering – t ex first look, vigsel, porträtt, brudskål
o  100 redigerade bilder levererade på ett USB-minne
o  2 st Fine Art-prints i storlek 40x50 cm*, värde 1150 kr/st
o Möjlighet att beställa bröllopsalbum separat​​​​​​​​​​​​​​
17 500 kr inkl moms


Vackert Usb-minne med text "Håll mitt hjärta" levereras i en personifierad ask.

o


För kärlekens skull
Den vackraste gåvan till er själva

o  Planeringsmöte med fika
o  Provfotografering
o  8 timmars sammanhängande fotografering – t ex förberedelser, first look, vigsel, gratulationer, porträtt, brudskål, mingel, dukning och romantisk Golden hour-fotografering
o  200 redigerade bilder levererade på ett USB-minne, samt ett highlightgalleri att dela med era vänner 
o  Bröllopsalbum i bokform med lyxigt Flat lay-utförande, linneband. Era finaste minnen från dagen, fördelade över 24 sidor, värde 4800 kr
o  2 st extra lyxiga Fine Art-prints i storlek 40x50 cm*, värde 1500 kr/st
o  Bildspel 1-2 minuter långt – highlights från dagen med stämningsfull musik
35 100 kr​​​​​​​ inkl moms


* Storleken på printen kan variera något beroende på bildens ursprungsformat. ​​​​​​​
Villkor för bokning av bröllopspaket
När ni har gjort er förfrågan, återkommer jag inom 48 h med besked om jag är tillgänglig ert datum. 
Vi bokar ett planeringsmöte, där vi i lugn och ro, över en fika på något mysigt café (jag bjuder!), går igenom era önskemål och ser om vi trivs med varandra. Gör vi det, skriver vi kontrakt och ni får ett underlag på förskottsfakturan via Dicopay. (30 dagars betalningstid, med möjlighet till räntefri delbetalning.) När kontraktet är påskrivet och fakturaunderlaget godkänt, har ni säkrat ert datum i min kalender.
Har ni ont om tid och önskar ta provfotograferingen direkt, gör vi det, annars bokar vi in ett nytt datum för den. 
Jag är mån om att ni ska få de bästa minnena från er dag och lämnar ingenting åt slumpen. Ljuset är viktigt för att bilderna ska bli så bra som möjligt och jag rekar alltid fotoplatser innan, utifrån olika väderförhållanden och tidpunkter under dagen. Jag tar kontakt med er präst/vigselförrättare och kollar upp kyrkan/vigselplatsen i förväg om möjligt. Ev. hyra/inköp av kompletterande utrustning planeras också, om jag anser det nödvändigt för arbetets art. Reseersättning inom Storstockholm ingår i samtliga paket. Bokningsavgiften (20% av totalsumman, dock minst 3000 kr) täcker allt detta och betalas inte tillbaka vid ev. avbokning från er sida.
Underlaget för slutfakturan skickas första vardagen efter vigseln, via Dicopay. (30 dagars betalningstid, med möjlighet till räntefri delbetalning.)
l
"If I lived in Sweden, I would love to have a shoot with you because your photos are lovely!" Carolin Hensel på Instagram
Kort om namnen på bröllopspaketen
För mig går fotografering och sång hand i hand som kreativa uttryckssätt. Båda skapar minnen och väcker känslor. 
Jag ville att mina bröllopspaket skulle spegla det. Därför valde jag att döpa dem efter uppskattade bröllopssånger som även betyder mycket för mig personligen.

Tillägnan med musik av Monica Dominique, har följt mig i mer än 30 år. Jag har sjungit den på så många bröllop och fester genom åren och jag tröttnar aldrig på den. Här är en fin, avskalad version med tonsättaren själv på sång och flygel.

Håll mitt hjärta av Peter Hallström och Björn Skifs – så vacker och innerlig, med ett stänk av svenskt vemod. 
Sarah Dawn Finer och Samuel Ljungbladh gör en fantastisk tolkning, som ni kan lyssna på här.

För kärlekens skull – Ted Gärdestads underbara sång. Jag sjöng den på min brors bröllop för några år sedan och valde även att uppkalla min första parfotografering efter titeln. Länk till Helen Sjöholms inspelning finns här.
l
o
  o

Besök även

Back to Top