Min fotografiska bana startade när jag som 10-åring fick min första kamera. Jag såg den i Haléns postorderkatalog och den kostade 149 kronor – vilket var mycket pengar i en 10-årings värld år 1986. Lyckan var därför stor när jag fick den i present lite senare samma år. Jag har ingen aning om vad det var för märke, men den var smaragdgrön och användes flitigt – ofta med ett enda motiv genom halva filmrullen... Jag kan verkligen inte skryta med några konstnärliga bilder från den här tiden, tvärtom! 
Efter några år slutade jag helt med fotografering och ägnade mig åt andra intressen istället. När mobiltelefonen utrustades med kamera började jag fota så smått igen, men det var inte förrän sommaren 2016, när jag öppnade mitt instagramkonto, som fotointresset verkligen tog ny fart på allvar. Det var som om jag äntligen hittade hem i min kreativitet!
Med hjälp av intensiva självstudier, experimentlusta samt fotokurser hos Moderskeppet började mitt bildspråk ta form. Till en början fotade jag enbart naturbilder och tänkte att det fick räcka. Efter något år fick jag förfrågan om att ta produktbilder för ett företag och tyckte att det var kul. 
Porträttfotografering trodde jag aldrig att jag skulle våga mig på. Jag, som var van vid att kunna ta hur lång tid på mig som helst för att ett foto av en blomma eller ett föremål, skulle bara bli stressad med en människa framför mig! Det var vad jag sa till mig själv och min terapeut, när hon ställde frågan. (Jag sa ju att jag genomgick en 40-årskris...!) Hursomhelst, ett frö såddes där och då. Under Fotomässan, några månader senare, växte det sig starkare, då många föreläsningar handlade om just – porträttfoto.
Så kom dagen då två av mina vänner behövde hjälp med bilder till en tidningsannons. Fotografen hade fått förhinder och ingen ersättare fanns. Jag hörde mig själv fråga om jag fick försöka? Förutsättningslöst, förstås. Det fick jag. Med ett par videokurser i bagaget och ett, för uppgiften, passande objektiv på kameran, tog jag ett gäng porträtt- och gruppbilder. Responsen blev mycket positiv!
Sedan dess har det blivit många uppdrag och numera är porträttfotografering bland det roligaste jag vet! Faktum är att jag tänker (och har nog alltid tänkt) "porträtt" om allt jag fotograferar – personer, smycken, blommor och djur.

Min filosofi
En bild säger mer än tusen ord – vilka ord vill Du att bilden ska säga? 
Jag vill förmedla din story och sätta dig i fokus. Oavsett om du vill ha en ny profilbild till sociala medier, fina bilder på barnen eller produkt- och interiörbilder till ditt företag, så är det du som är stjärnan i ditt liv. Jag vill hjälpa dig och andra att (in)se det! Till min hjälp har jag konkreta verktyg och knep, som jag guidar dig med under fotograferingen, för att vi ska nå dit vi vill med bild och budskap. En fotografering med mig präglas av värme och skratt. Jag lovar att vi kommer att ha roligt tillsammans!

Låter jag som rätt fotograf för dig? Vad glad jag blir! 
Skicka en bokningsförfrågan till mig, så hör jag av mig inom 24 timmar!

Besök även

Back to Top