240413: Våren kommer till vår fröjd
Lövsprickning, scilla och vitsippor – det går fort nu! Igår läste jag att de första körsbärsblommorna i Kungsträdgården har slagit ut. Fortsätter värmen, står nog träden i full blom om ett par veckor. Onsdagen den 24/4 tänkte jag vara morgonpigg och fånga skönheten. Är du intresserad av att boka en fotografering på ett rosa tema, är du varmt välkommen att kontakta mig!
230903: Mygginvasion och lifestylefotografering
Såhär på sensommaren/förhösten är ljuset magiskt även tidigt på kvällen. Med andra ord, helt perfekt för härliga familjefotograferingar bland stolta solrosor och böljande sädesfält. Ändå har bokningarna brunnit inne i år. Kanske har det lynniga vädret haft ett finger med i spelet – vem vill riskera att överraskas av en störtskur när man har gjort sig fin?! 
Fast den största orsaken är nog ändå mygginvasionen som härjar just nu... Själv har jag ett 20-tal (!) bett efter ett par minimala utomhussessioner tidigare i veckan. Tack och lov för allergitabletter som håller både klåda och svullnad i schack.
Så, vad gör man när naturen inte är med på noterna? Låt mig slå ett slag för lifestylefotografering! En minimalt uppstyrd fotografering av dokumentär karaktär i ditt eget hem. Här jobbar jag oftast med videolampor, ifall dagsljuset behöver lite hjälp på traven. Igår hade jag förmånen att fånga det här lilla charmtrollet på hennes 1-årskalas!
230719: En vår- och sommarkavalkad
Hmm, med min uppdateringstakt får jag nog snart döpa om den här sidan till "inte-så-aktuellt"... ;)
Våren och försommaren har iallafall bjudit på gott och blandat i uppdragsväg; Vad sägs om företags- och eventfotograferingar, studentporträtt, sångcoaching samt familj- och bröllopsfotografering? Och så mitt i alltihop, en intensiv vecka i ljudbåset/framför kameran hos nyrenoverade Moderskeppet i Jönköping för kursinspelning. (Med brinnande "eksem" i pannan – vilket senare visade sig vara bältros! Huden är fortfarande rödflammig och ärrad. Inte jättekul, men jag är glad att utbrottet var hyfsat lindrigt och att jag slapp koppor i ögat!) 
I nuläget rekar jag platser för sensommarens fotograferingar. Drömmen är ett solrosfält i gyllene kvällsljus. Vet du något i eller i närheten av Järfälla, får du väldigt gärna tipsa mig! Och önskar du boka in en session, är du självklart välkommen att höra av dig, så hittar vi en tid som passar.
230306: Fotografering & Sång (nästan) samtidigt!
Det är inte ofta jag kombinerar mina företagsben, men ibland händer det. 
För ett par veckor sedan var det dags för dop av bedårande Jasmine Linnéa i Kungsängens vackra kyrka. Musikspåret (Kärleksvisan) är en liveupptagning från dopet i fråga. Jag sjunger och Niklas Engvall ackompanjerar. Bilder från själva dopet kommer under andra versen. Övriga bilder är från gravid- respektive nyföddfotografering. ​​​​​​​

"Glasögon – så lyckas du med porträttfoto
"Glasögon – så lyckas du med porträttfoto
"Glasögon – så lyckas du med porträttfoto"
"Glasögon – så lyckas du med porträttfoto"
Ettårsfotografering
Ettårsfotografering
Ettårsfotografering
Ettårsfotografering
Bokrelease
Bokrelease
Bokrelease
Bokrelease
Bokrelease
Bokrelease
Jessica & Niklas 220730
Jessica & Niklas 220730
Maja & Johan 220702
Maja & Johan 220702
Madeleine 220720
Madeleine 220720
Emy & Fadi 220808
Emy & Fadi 220808
Ivonne Contardo
Ivonne Contardo
Jasmine 19 dagar
Jasmine 19 dagar
Jasmine 19 dagar
Jasmine 19 dagar
Spontan workshop på Fotomässan. Foto: Bo Wallin, redigering gjord av mig
Spontan workshop på Fotomässan. Foto: Bo Wallin, redigering gjord av mig
Luciatåg från Nordiska Musikgymnasiet
Luciatåg från Nordiska Musikgymnasiet
Nenne Öhrwall
Nenne Öhrwall
221230: En årskrönika
I decembers sista dagar är det dags att sammanfatta 2022. Året inleddes med glasögonfotografering och manusförfattande av min kurs. I februari stod en ettårsfotografering i Lifestyle-stil på schemat.
 I mars var det dags för en intensiv inspelningsvecka i Sisjön och jag fick "nöjet" att uppleva Göteborgs nyckfulla lokaltrafik. Runt påsk var det lansering av min kurs "Glasögon – så lyckas du med porträttfoto" på Moderskeppets Fotosajt. Att få se sin kurs i färdigt skick, är en väldigt speciell känsla!
När vårvärmen började göra entré, var det dags för eventfotografering!
I början av juli inleddes bröllopssäsongen i vackra Åmot, Gästrikland. Ytterligare två bröllop, en gravidfotografering och en porträttsession skulle det bli under juli och augusti, innan det var tid för lite välbehövlig semester. Eller, semester och semester, förresten – det blev väldigt mycket redigering och väldigt lite ledigt...! Samtidigt inleddes arbetet med min andra kurs för Moderskeppet. September inleddes med fotografering av min bedårande brorsdotter, då knappt tre veckor gammal.
I oktober fick jag frågan om jag ville föreläsa på Fotomässan i Älvsjö. Såklart tackade jag "ja"! November ägnades åt förberedelser varvat med jobb på min nya kurs, som kommer att handla om mobilfoto för kommunikatörer. (Min stora kurs om selfies har lagts på is tillsvidare.) 
I början av december var det äntligen dags för föreläsningar på Fotomässan! Mer om det kan du läsa i föregående blogginlägg. Ett årsmöte i föreningen Dagmar Gustafsons elever hanns också med. Självklart fick kameran göra mig sällskap! Förevigade stämningsfullt luciatåg och min kära vän och musiklärare från mellan- och högstadiet i Adolf Fredrik.
Med det önskar jag dig ett Gott nytt år! 
Vi ses 2023
221204: Min första fotomässa som föreläsare! 
Innehåller reklamlänk för Moderskeppet.
Alldeles rusig av lycka – så känner jag mig efter härliga och intensiva dagar på Fotomässan i Älvsjö. Tack, från djupet av mitt hjärta, till alla härliga besökare för positiva ord, uppmuntran och kluriga frågor. Så roligt att få köra några spontana miniworkshops i ljussättning av glasögonporträtt efter föreläsningarna också!
Och stort TACK till mina fantastiska vänner och kollegor på Moderskeppet! Utan Er skulle jag inte vara där jag är idag. Jag är så stolt, rörd och glad över att få vara med i gänget som affiliate och frilanslärare. Det är en utveckling som jag aldrig hade vågat drömma om, där jag satt i publiken på Fotomässan år 2016 som nybliven instagrammare och mobilfotograf. Tack för att ni tror på mig och min förmåga! Det får mig att växa som fotograf, pedagog, företagare och människa.

Vill du också starta din kreativa resa med Moderskeppet, eller vill du utöka ditt medlemskap till flera sajter? Använd min affiliatelänk och få 10% rabatt.

221120: Årets julklapp!
Är stickning inte riktigt din grej? Överraska med en fotografering till förmån för Ge bort jul!
Det finns vardagshjältar, änglar utan vingar, som gör skillnad för sina medmänniskor. Johanna Lindberg är en av dem. Tillsammans med sin familj och ett gäng volontärer, hjälper hon fattiga barnfamiljer att få mat på bordet i jul.
Jag vill gärna stötta detta fina initiativ!
Fr o m nu och fram till julafton erbjuder jag digitala presentkort på fotografering för 900 kr (ord. pris fr 1250 kr).
225 kr/sålt presentkort går till Ge bort jul!
Presentkortet skickas digitalt som pdf och är giltigt under hela 2023!
Fotograferingen (1 h) sker i Järfälla eller Stockholm efter överenskommelse och gäller för porträtt, par, familj/lifestyle eller kompisgäng. Kostnad för bilder tillkommer — inget köptvång.

221114: För ungefär en månad sen kom frågan: "Vill du föreläsa på Fotomässan i Älvsjö i december?" 
Såklart jag vill det! Så nu ägnas all ledig tid åt förberedelse. Nytt självporträtt är taget och spegeln får vara publiken som lyssnar och interageras med. Röstövningar och intonation står på schemat. Mental träning: "Scenen är en trygg plats. Där känner jag mig hemma. Publiken vill höra vad jag har att säga." Jag har valt ut kläder som jag känner mig fin och bekväm i. Sånt är viktigt!
Utgångspunkten för föreläsningen är min kurs "Glasögon – så lyckas du med porträttfoto!" som släpptes hos Moderskeppet i våras. 
På samma scen kommer flera av mina förebilder och numera frilanskollegor att stå. Det kommer bli bra!
Hela programmet hittar du här.
220918: Va, snart oktober??! Snälla, stoppa tiden!
Bröllops- och porträttplåtningar har avlöst varann under juli och augusti. Har träffat så många fantastiska människor och haft fullt upp med redigeringsarbete på kvällarna. Har massor av vackra bilder att visa! 
För ett par veckor sen fyllde mitt företag 5 år! Firar denna milstolpe genom att planera in höstens uppdrag. Det ser ut att bli en del företagsporträtt och så en stor selfiekurs för Moderskeppet. 
Tack för att du vill vara med på min resa!

220709: Bröllopsfotografering och utslängd från Instagram – igen...
Först och främst: Vilken fantastisk vistelse jag hade i Gästrikland förra helgen!!!
 Charmiga Raggsocka Logi i Ockelbo, där jag f ö möttes av en enastående gästfrihet och can-do–anda som långt överträffade mina förväntningar, blev mitt andra hem under vistelsen. Hit återvänder jag gärna! Den fantastiskt goda frukosten, som ingick, serverades på Wij Trädgårdar, 5 minuters promenad från Raggsocka. T o m promenaden dit är en skönhetsupplevelse!
 Värme och kärlek präglade helgen – såväl bildligt som bokstavligt – när Maja & Johan sa ja till varann i vackra Åmot Kyrka. Redigeringsarbetet har pågått långt in på nätterna hela veckan och bringat en och annan glädjetår ögonvrån. Har fortfarande en bit kvar innan jag är klar.
Hade precis bara hunnit lägga upp ett par bilder från bröllopet på Insta, när kontot plötsligt och oväntat stängdes ner i förrgår kväll. Först verkade det som en uppdatering som fastnat, sen kom meddelande på skärmen: "Vi kan inte verifiera att du är du. Ange återställningskod, så kan du få tillgång till kontot om 24 h." Igårkväll kom beskedet att mitt konto raderats pga brott mot communityreglerna och nu kan jag inte ens överklaga beslutet eftersom kontonamnet "inte finns"... 
Tre månader, 41 inlägg, 107 följare och måååånga timmars slit är borta. För att inte tala om de 137 kontona som jag själv följde och inspirerades av... I fortsättningen blir det Facebook och hemsida som gäller för mig!
220415: I årets påskägg finns nu äntligen min sprillans nya kurs hos Moderskeppet!!!*
Jag är nypa-mig-i-armen-glad och kan knappt fatta att det är sant! Tänk vilken resa jag har gjort sen den där dagen på Fotomässan i Älvsjö 2016, när jag kom i kontakt med Moderskeppet första gången. Hade någon då sagt till mig att jag skulle göra en kurs om sisådär 5 år – i porträttfoto dessutom, hade jag skrattat och avfärdat idén som ren fantasi. 
När jag tänker efter, är det faktiskt rätt mycket i mitt liv som har varit så; jag hade telefonskräck som ung, så jag började jobba som telefonist och receptionist. 
Som vänsterhänt har jag svårt att klippa rakt, så att slå in paket var en mardröm. Det blev alltid snett, fult och klumpigt. Vad jag gjorde? Anmälde mig till en kurs i japansk paketinslagning och lärde mig knepen. Gissa vem som numera älskar att slå in paket (och får beröm för dem)?!
Har allt gått på räls? Absolut inte! Misslyckas jag ibland? Ja. Är jag perfekt? Nej. Kan jag utvecklas? Såklart!
 Någon har sagt: "vare sig du tror att du kan eller tror att du inte kan, har du rätt". Det ligger något i det. Och kom ihåg: du behöver inte vara bäst på allt du gör. Att alltid göra ditt bästa, räcker långt.
Glad påsk!

*Moderskeppet är Sveriges största utbildningssajt inom foto, bildbehandling och design. Är du nyfiken på min kurs och vill se mer än introduktionsavsnittet? Skicka ett meddelande till mig, så löser vi det!
220207: Handen på hjärtat. När uppdaterade du din profilbild senast? 
Har det gått tre år eller mer – ja, då är det hög tid! Om du använder mobilen för en selfie, är mitt tips att du letar upp en lugn bakgrund och ställer dig nära ett fönster. Skulle solen lysa in, kan du hänga upp ett vitt lakan eller duschdraperi framför fönstret. Det ger ett mycket mer smickrande och lättjobbat ljus. 
Ta några bilder med olika uttryck: en där du ler, en där du ser allvarlig ut och en med neutral min. För att undvika en "död" blick, ska du tänka på något som speglar känslan du vill förmedla i bilden. Då blir det äkta!
Vill du ha min hjälp att skapa en varierad porträttserie? Skicka en intresseanmälan, så kontaktar jag dig för en kostnadsfri konsultation via Zoom. Under ca 20 min går vi igenom dina behov av bilder, samt vilka färger och kläder som bäst understryker det du vill förmedla med porträtten och som får dig att stråla som den stjärna du är! Efter konsultationen bestämmer du om du vill gå vidare och boka en fotografering med mig. 
Antalet platser är begränsat, så vänta inte. Välkommen!
211027: Det slog mig just att det var längesen jag uppdaterade sidan, men att det har gått lång tid som tre månader – det trodde jag inte... 
Vad är det man brukar säga? "Tiden går fort när man har roligt" Jamen, det stämmer bra. 
Bortsett från förkylning, så har jag väldigt roligt just nu; jag arbetar nämligen med en videokurs för Moderskeppet! Hur häftigt är inte det??? 
Nyper mig fortfarande i armen flera gånger i veckan och kan knappt fatta att det är sant. Men, det är sant och för varje dag som går kryper inspelningsveckan allt närmre.
Kursstrukturen är färdig. Idag börjar nästa roliga och kluriga del: att skriva manus.
 Vad kursen ska handla om? Bilden ger dig en ledtråd... ;)
210723: Värme och sol – så kan man sammanfatta sommaren hittills. För ett par veckor sedan var det riktigt jobbigt och klibbigt. Nu är det lite torrare och fläktar mer i skuggan. Den sortens värme passar mig mycket bättre! 
Oavsett är det viktigt att hålla en bra vätskebalans. Får jag fresta med ett glas iskall fläderlemonad?
210626: Underbart är kort, som Povel Ramel skriver i sin visa. Inte kort som i "bild", utan kort som i "tidsperspektiv". Jag fick ha mitt nya instagramkonto @linneaheinerborg_fotograf i ganska exakt 2 månader innan det oförklarligt stängdes ner av Instagram för exakt en vecka sedan. Jag känner mig uppgiven och ledsen – SÅ många timmars slit helt förgäves! Det värsta är att jag inte har en aning om vad jag har gjort mig skyldig till för "brott" och jag får inte kontakt med Instagram. Tänk om jag behandlade mina kunder på samma sätt...
Lika ledsen som jag är för mitt förlorade konto, lika glad är jag för mina 7,5 högskolepoäng i Visuell kommunikation som jag har förvärvat under våren! Det mesta av arbetet hade jag faktiskt redan gjort tidigare, men nu kunde jag tenta av det och få intyg på mina kunskaper. Kursen är ett samarbete mellan Novia och Moderskeppet, som även har skrivit en jättefin artikel om mig! Den kan du läsa här.
210423: Vitsipporna och vårgrönskan trotsar hagelskurar och isvindar. Magnolia och körsbärsblommor börjar slå ut och mitt nya instagramkonto @linneaheinerborg_fotograf fyller en vecka och 9 inlägg ikväll!
Under dessa tre veckor har jag endast fått ett autosvar från instagram att det förra kontot hade brutit mot deras regler, vilket det inte har, så jag beslutade att börja om från början.
Det kommer att ta ett bra tag att bygga upp det nya kontot, men jag hoppas att du vill följa mig där!
210401: Igårkväll hände det som inte får hända: Instagram stängde ner mitt konto utan förvarning eller förklaring! För några sekunder såg det ut som jag hade fått det tillbaka och jag hann precis dra en lättnadens suck – innan det försvann igen. Verifieringskod är skickad och nu väntar jag spänt på att instagram ska inse sitt misstag och återställa kontot. 
"Jaha, men ett förlorat instagramkonto – är det verkligen något att hetsa upp sig över?" 
Jag håller med om att allt är relativt och att det finns mycket värre saker! Instagram är dock min största kanal med ett nätverk av 1350 följare i en skön mix av vänner, kunder, andra fotografer, kreatörer och fans. Den senaste tiden har jag fått flera jobbförfrågningar via DM och även blivit uppmärksammad för mina foton av företag som Nikon och Profoto. (Jag kan förresten numera stoltsera med titeln: "Certified Image Creator" via Profoto Academy! Bara en sån sak!) Att då eventuellt behöva börja om på ruta ett, känns rätt surt.
Fortsättning följer... 
210309: Igår, på självaste kvinnodagen, hade jag äran att få träffa och fotografera mitt yngsta kusinbarn – en liten tjej på 22 dagar! Naturligtvis vidtog jag alla försiktighetsåtgärder med munskydd och handsprit. Själva fotograferingen utformades som lifestyle/dokumentär, vilket innebär minimalt av närkontakt med den lilla. 
Nu längtar jag efter att pandemin ska vara över, så jag kan göra fler fotograferingar av den här typen, för man kan inte bli annat än kär!
201217: Detta år kräver en klingande julhälsning...
Igår var det sista dagen att posta julkort med julfrimärke, så här kommer mitt julkort till dig! Min förhoppning är att du ska känna lite julstämning och kunna njuta, trots rådande restriktioner.
God Jul och var rädd om dig!
o
201214: Tio dagar kvar till julafton...
Det här året har inte varit likt något annat. Isolering, permittering och distansering har dock haft sina fördelar; Jag har samlat på mig massor av kunskap och kan numera skapa min egen ljusbild på ett helt annat sätt än när 2020 började! 
Du kanske tänker att jag hade tur som kunde fånga solljuset så perfekt under den mörkaste december på över 80 år? Tänk igen! Bilden tog jag klockan 0.30 på natten, men jag ville skapa illusionen av solljus som lyster in på kakorna och glaset med apelsinjuice och föra tankarna till något varmare land, nu när de flesta resor är inställda.
 Det tog mig över en timme att rigga och rikta ljuset som jag ville ha det, men när väl ljusbilden var på plats gick resten fort. Jag är nöjd med slutresultatet och väldigt glad över att jag fick äta ett extra exemplar av Mybakats fantastiska apelsindrömmar i samband med fotograferingen!
201010: Ny kontakt i nätverket och ny kunskap!
"Jag har en fantastiskt duktig makeup-artist i mitt nätverk, som söker fotografer inom bröllop, företag och event. Är det ok om hon tar kontakt med dig?" Frågan kom från ägaren till Melody Flowers häromveckan. Självklart svarade jag "JA!". Nu när jag har pratat med Kim Ikonen och sett prov på hennes arbete, kan jag inte vänta att få jobba med henne! Kika in på hennes bröllopssida www.bridalbeautybykim.se och bli inspirerad, vetja! 
Våra händer kan uttrycka mycket, men de kan vara riktigt knepiga att få till snyggt på bild. I höst har jag investerat i en kurs som gör hela skillnaden! Kursens lärare, Lindsay Adler, är en berömd mode- och skönhetsfotograf, verksam i New York. Hade turen att få positiv feedback på ett av mina självporträtt av henne nyligen – kan jämföras med att vinna högvinst på Lotto. Vad hon hade att säga kan du se här
Vill du boka en lyxig porträttfotografering med professionell make up & hårstyling av Kim? Då ska du passa på nu! Jag kommer nämligen att ge ett väldigt generöst erbjudande till de två första som gör en bokningsförfrågan. Ser fram emot att få visa dig från din bästa sida!


201002: Sånglektioner via Zoom
Jag är inte bara fotograf, jag är sångerska och pedagog också – för att göra en liten parafras på en TV-reklam som var aktuell för si sådär 20 år sen...
För ett tag sen fick jag frågan om jag ger sånglektioner nu under Coronapandemin. Och ja, det gör jag faktiskt – via Zoom och det går alldeles utmärkt! Tonvikten i undervisningen ligger på att få en hållbar teknik samt att öva upp tonsäkerheten och gehöret. Hos mig får du lära dig att ta kontroll över ditt instrument. Lektionerna anpassas efter din nivå och dina behov. Passar även för dig som behöver öva upp din talröst. Vill du veta mer, är du hjärtligt välkommen att kontakta mig för en prova-på-lektion! 
200928: Vart tar tiden vägen?!!
En hel månad har visst gått sen jag uppdaterade här senast och om mindre än tre månader är det jul! Vill du ha bilder att ge bort i julklapp, är det hög tid att boka in fotograferingen NU. Temperaturen är fortfarande behaglig och naturen börjar skifta färger, men bilderna går fortfarande att få såväl somriga som höstiga, beroende på vad du önskar. Du kan även välja att ge bort ett presentkort på fotografering, till den som redan har allt i prylväg. Samla familjen och skapa fina minnen tillsammans! Minnen som värmer i vintermörkret. Boka här
200828: Inspirationsfotograferingar av skilda slag
Under månaden som gått har jag haft nöjet att hjälpa företagare med inspirationsbilder till deras respektive hemsida och sociala medier. Först ut var bröllopsvibbar hos Engby Garden. Utrustade med vatten och frukt i mängd, trotsade vi den 30-gradiga värmen och skapade bildmagi tillsammans!
Inte lika varmt var det nu i veckan, då den begåvade och drivna entreprenören och sångerskan Maria Köllerström stod framför min kamera. Maria har många bollar i luften och önskade en bildbank som speglar det. 
Då väderprognosen för dagen var lite osäker, fick vi äran att hålla till på T-huset vid Humlegården. Den vackra interiören utnyttjades till max.
200702: Välkommen juli! Blir lika förvånad varje år, hur fort det går...
För ett par veckor sedan tog jag med kamerorna och tripoden ut och tog några självporträtt i naturen. Det var varmt, men inte i närheten av vad det skulle bli ett par dagar senare...​​​​​​​

 Tidigare ikväll förvandlandes hallen till studio. Jag ville testa något annat än det jag brukar göra och så fick mina nya, sköna kaftaner vara med på ett hörn. 
Om jag gillar grönt? Eh, ja. Märks det?! ;)
200531: Nu blommar äppelträden och syrenerna och det är fantastiskt läge för utomhusfotograferingar! 
 I veckan hade jag en familjefotografering med detta tandlösa charmtroll. Kolla in buset i blicken och gräset i händerna – det jag strävar efter när jag fotograferar barn är att fånga deras unika personligheter. Då blir det äkta och autentiskt.
Vill du också boka en familjefotografering? Jag har fortfarande några lediga tider kvar i sommar, men de går åt fort. Passa på att boka nu och få minnen för livet!
200425: Porträtt eller produkt...
Ljust och luftigt, mörkt och dramatiskt, stilrent och sobert – vilken känsla vill du förmedla till dina kunder? Behöver du främst inspirationsbilder för din hemsida eller kanske rena produktbilder till din webbshop? Det och mycket mer går vi igenom innan fotograferingen, för att du ska få bilder som stärker och lyfter ditt varumärke på bästa sätt!
T o m sista maj får du som är egen- eller småföretagare* ett paket med fotografering och 10 st fullredigerade digitala bilder för 4400 kr + moms (värde minst 11000 kr + moms)! Fri användningsrätt av bilderna samt omnämnande i mina sociala kanaler ingår. 
För att ta del av erbjudandet, ange "Småföretagare" i meddelandefältet när du gör din bokningsförfrågan. Antalet platser är begränsat, så vänta inte!
Fakturering sker via Dicopay med 30 dagars kredit och möjlighet till delbetalning.
Har du många produkter som behöver fotograferas för t ex webbshop, är du välkommen att kontakta mig för en fördelaktig offert!

Visste du förresten att ordet fotografi betyder "skriva (måla) med ljus"?
 När du anlitar mig får du en fotograf som har som största passion att förmedla rätt känsla i bilden med hjälp av ljussättning, eventuell rekvisita och anpassad efterbearbetning. Med 20 års erfarenhet inom optikbranschen i ryggen och över 3 år som fotograf, har jag ett öga tränat för detaljer och färg. 
Välkommen!

*Obs! Med tanke på coronan, sker porträttfotografering för närvarande utomhus i Jakobsberg, Kallhäll eller Kungsängen utanför Stockholm. Produktfotografering sker i min hemmastudio. Små produkter (typ hudvård, bijouterier) som kan skickas spårbart, tar jag emot från hela landet. (Naturligtvis lämnas/skickas produkterna tillbaka oanvända efter avslutad fotografering. Tomma kartonger/förpackningar går också bra att fotografera – i den mån de är opaka, förstås.)
200406: Stöd en småföretagare!
Många har det tufft nu. Småföretagare är särskilt utsatta, då regeringens stödpaket inte gäller för företagare med enskild firma. 
Vad kan vi göra för att hjälpa? Vi kan stötta små och lokala företag genom att beställa take away, blommor, godis och bakverk. Köpa presentkort på fotografering eller massage. Boka om, inte boka av.
Just nu kan du köpa ett presentkort på fotografering hos mig, där värdet ökar med 25%. 
Ex. inköpssumma 1000 kr ger ett presentkort till ett värde av 1250 kr, vilket täcker fotograferingskostnad och en fullredigerad digital bild. Perfekt som present till någon som behöver en ny profilbild till sin CV! Presentkortet har giltighetstid 1 år.
Jag tar även bokningar för utomhusfotografering i Kallhäll, Järfälla nu i vår. Välj mellan 20% rabatt eller en fine art-förstoring på köpet (värde 1150 kr). Erbjudandena gäller t o m 30/4.
Jag fakturerar via Dicopay, där du som kund kan välja mellan faktura med 30 dagars kredit och delbetalning! Boka här
Ont om pengar? En gillamarkering, snäll kommentar, delning och/eller rekommendation av ditt favoritföretag på sociala medier kostar inte en krona, men hjälper massor!
Tillsammans fixar vi det här!
200312: När världen håller andan...
Just nu sprider sig viruset Covid19 runt om i fler och fler länder. Jag är noga med handhygienen, sköljer näsan morgon och kväll, andas genom näsan i möjligaste mån och gör mitt bästa för att undvika människor som har förkylningssymptom. Better safe than sorry!
I rådande läge skulle jag vilja slå ett slag för utomhusfotograferingar! Under förutsättning att alla inblandade är friska, finns inga som helst hinder att fotograferas utomhus – och det går att få till riktigt snygga bakgrunder med härligt bokeh-blurr. (Bokeh=avsiktlig oskärpa, syns ofta som runda ringar i bakgrunden.)
Den senaste veckan har jag fotodokumenterat ett symposium, sångcoachat ett coverband samt skrivit 40 adresser på kuvert som ska användas till bröllopsinbjudningar. Jag trivs verkligen med variationen!
200224: Våren är här! Ja, det är faktiskt sant! 
Den meteorologiska våren inföll i år redan den 15 februari i södra Sverige och Stockholmstrakten – det är förövrigt så tidigt som den kan infalla. 
För några veckor sedan berättade jag om att jag hade sett bilder på enstaka utslagna körsbärsblommor i Kungsträdgården! Igår var jag där och kollade läget själv och även om det kommer att dröja några veckor innan alla träden står i full blom, är flera blomklasar utslagna. Under förutsättning att vi inte drabbas av en extrem köldknäpp, kommer blomningen med största sannolikhet att ske tidigare än normalt.
Är du sugen på att göra en porträtt-, gravid- eller parfotografering under träden? 
Då är det hög tid att boka in den NU! Jag har några få tider att erbjuda när blomningen väl sätter igång och de brukar vara väldigt populära, så vänta inte.
Den här typen av fotografering sker tidigt på morgonen, när solen precis når ovanför hustaken och det är hyfsat folktomt i parken. Det är helt klart värt att gå upp extra tidigt för att få ett minne för livet – jag lovar! 
Bokar du din tid senast sista februari, bjuder jag på en 40x50 cm Fine art-print (värde 1150 kr) inkluderat i ditt paket! (Finns från 2250 kr.)
Välkommen att skicka en bokningsförfrågan!

200215: Jag är en romantiker av stora mått — så jag firar Alla hjärtans dag resten av februari genom att bjuda på en Fine Art-print i storlek 40x50 cm på er egen filmkyss utan kostnad (värde 1150 kr) om ni bokar in paketet Romantisk parfotografering inför sommaren! Antalet fotograferingar är begränsat och gäller endast bokningar gjorda t o m 29/2-20, så vänta inte!
Leve kärleken!
Mer info och bokningsformulär hittar du här.
200202: Veckorna går fort! Den här veckan har jag ägnat åt bildredigering, uppdatering av hemsida och sociala medier, samt nätverkande. Har fått så fin respons på bilderna jag tog, när vi var på Kastellet, och världens finaste betyg: "Du får en att känna sig lugn och trygg framför kameran." Det betyder SÅ mycket, för det är precis vad jag strävar efter! Jag tar inte bilden – jag skapar den tillsammans med personen jag har framför kameran.
När jag skriver det här är klockan 2.00 på natten den 2/2. Min lilla farmor skulle ha fyllt 100 år idag, om hon hade levat. Hon sa alltid: "Oh, så gammal vill jag inte bli!" Att ligga någon till last, var hennes skräck. Hon blev 98 år och klarade sig själv tills hon var 96 år. De sista åren bodde hon på hem efter en stroke. Saknar henne, men är tacksam att hon fick leva ett innehållsrikt liv!
200114: Läste att körsbärsblomningen har börjat så smått på Söder och i Kungsträdgården redan — helt galet!!! Hoppas ändå på en fin blomning senare i vår. Bilden från förra året ger mig så mycket glädje!
Annars tycker jag att det är ganska skönt att det knappt har varit någon snö i vinter. Nackdelen är att det har varit väldigt, väldigt mörkt. Nu börjar iallafall dagarna att bli ljusare och längre — ja, förutom idag då: regn och halv storm!
Jag hade ändå inte tid att gå ut, för jag har roat mig i tvättstugan samt gjort en presentationsvideo av mig själv, som en del av en övning. Det tog verkligen hela dagen. Men nu är det gjort.
Dags att plocka ihop fotogrejerna inför morgondagens plåtning på Kastellet i Stockholm.
Ska bli sååå roligt!

200106: Årets första inlägg...
Under julledigheten har jag förkovrat mig i Photoshops olika funktioner och ikväll har skapat mina första egna GiF-animationer från scratch. Känner mig helt galet stolt!
Vill dela med mig av ett ordspråk som har betytt mycket för mig under många år nu. "Det som bereder dig glädje är hälsosam medicin" – det är så sant som det är sagt! 
Vad gör dig glad? Se till att göra de sakerna oftare. 
Det är iallafall min plan inför det nya året!
191231: Årets sista inlägg...
Vilket fantastiskt år jag har haft! För alla magiska par-, familje-, porträtt- och bröllopsfotograferingar vill jag säga ett STORT TACK till Er, mina härliga kunder. Jag är såååå taggad inför 2020!!! Ni är väl med?!
Nu återstår bara för mig att önska ett riktigt 
Gott Nytt År!
191222: Nu går vi emot ljusare tider! Det är mitt mantra just nu, det jag envist klamrar mig fast vid. En annan rubrik till detta inlägg skulle kunna vara: "Det blir inte alltid som man har planerat!"
 Känner hur en liten förkylning har lurat i bihålorna de senaste dagarna, lägenheten ser ut som ett bombnedslag och jag ligger hopplöst efter med allt julfix. Hallonkolan jag kokade ikväll blev god, men skar sig och kändes som den badade i olja. När jag skulle suga upp överflödsfettet, fastnade hushållspapperet i kolan och fick sköljas bort. Ovansidan reagerade med salmiaksaltet jag hade strött på tidigare och påminner om en tunga i både utseende och konsistens... Får se om den går att rädda – jag är tveksam!
Dessutom är det någon på Instagram som roar sig med att sno andras bilder i mitt namn! Man har öppnat ett feature-konto, skrivit mig som ägare och hela tree_captures crew som medarbetare i biografin. Så fräckt! Vi gör allt i vår makt för att stoppa kontot, men det tar tid. 
Jaja, det blir jul ändå och jag ska hitta energin igen, med hjälp av D-vitamin, järntillskott och inte minst: sömn!
191211: Alltså, hur fort går december egentligen?!? Två blinkningar och så har en tredjedel av månaden gått! Kallt och soligt, regnigt och grått – vädret har verkligen skiftat snabbt... Nu i dagarna har jag iallafall införskaffat ett par Icebug-kängor och jag har aldrig känt mig så säker på halt underlag någonsin! Ser mycket fram emot att testa dem vid utomhusfotograferingar.
De senaste veckorna har jag ägnat mig åt nätverkande och planering av nästa år. Min längtan att fotografera i ännu större utsträckning, och skapa vackra bilder som berör, växer sig allt starkare. Jag behöver fotografera för att må bra helt enkelt och jag har börjat tro på att det är möjligt för mig!
Julstämningen har hittat till mitt hjärta. Inte minst genom att jag fick fota ljuvliga kattporträtt med jultema förra veckan. Alltså, kolla på den sötnosen!
Dessutom har jag förkovrat mig i en genre jag inte har fotat förut: nämligen Nyföddfotografering!!! Kommer att passa mig perfekt! Väntar in en leverans av ljuvliga mössor med öron, poseringskuddar samt en sjal att drapera runt babyn. Nu återstår bara få tag i nyfödda bebisar att föreviga. Lätt som en plätt – eller hur?!

191113: Grått novemberdis ute och det verkar aldrig bli riktigt ljust...
 Är du som jag, så skulle du helst vilja gå i ide nu och stanna där i ungefär en månad. Jag tycker att mörkret och den annalkande halkan är det jobbigaste med den här årstiden. 
"Jaha, men fotomässigt då — allt är bara brunt och grått. Inte kan det väl bli några fina foton ute nu?" Jo, men se att det kan det faktiskt! Faktum är att molnen förvandlar himlen till en enda stor softbox, som gör det lilla ljus som finns mjukt och smickrande. Dimma och dis bidrar med mystik och sagokänsla till fotot. Visste du att det finns dimma på burk att köpa? Nu får vi tillgång till den alldeles gratis! 
Greige utgör en väldigt bra bakgrund för porträtt, eftersom det ger neutrala hudtoner och inte stjäl uppmärksamhet från objektet. Skulle man ändå vilja ha en färgklick i fotot, så finns det mossa, granar och tallar, som är gröna och frodiga såhär års av all väta, i närmaste skogsdunge. 
Vill du trots allt inte vara ute, går det att få till fina foton inomhus också. Varför inte göra en lifestylefotografering i ditt hem eller ta porträtt framför någon av mina portabla bakgrunder? Jag har även ljusslingor för inomhusbruk, som ger en varm julkänsla till fotona, om du önskar det!
"Ok, men nu kommer julen och mina pengar kommer att gå åt till klappar och julmat." Jag har tänkt på det också. För det första är en fotografering världens bästa julklapp! Tänk såhär: du behöver bara göra ett enda inköp och vips har du julklappen fixad till hela tjocka släkten – och ni får fina minnen att spara för framtiden som bonus! 
Dessutom fakturerar jag via Dicopay, vilket innebär att du som kund kan välja mellan 30 dagars betalningsfrist eller trygg och räntefri delbetalning! Hur bra är inte det?!!
Så, se till att boka in fotograferingen nu. Jag lovar att du inte kommer att ångra dig!
191107: Vill du boka porträttfotografering med mig? Onsdagar och söndagar är säkrast, men jag kan ofta andra tider också, så välkommen att skicka en bokningsförfrågan!
Tips! Ge bort en fotografering i julklapp. Du får ett fint presentkort som pdf att ge till mottagaren.
191104: Förra veckan stod både familjefotografering och par/porträttfotografering på schemat. Jag vill verkligen slå ett slag för att boka in familjefotografering även när barnen hunnit bli tonåringar. De kan protestera lite under resans gång, men jag kan garantera att deras ögon kommer att lysa upp, när du berättar vad som är bäst med just dem!
Jag fick användning för mina nya fotobakgrunder, när jag besökte operaparet Mette & Fredrik, för att plåta nya portfoliobilder för deras verksamhet. De var grymma framför kameran och bilderna blev verkligen superfina med den levande bakgrunden! Visst är det vackert med svartvita porträtt?
191021: Alltså, jag säger bara wow om mitt nya objektiv! Igår använde jag det vid en porträttfotografering och det levererar verkligen! Älskar särskilt effekten det ger när man fotograferar genom något, som t ex ett lövverk.
Förra helgen besökte jag Moderskeppet i Jönköping för en inspirationskurs med föreläsningar och trevlig gemenskap. Fantastisk helg! 
På tisdag den 29 oktober, planerar jag  minisessioner med fokus på höstlovslediga barnfamiljer. Är du intresserad av att boka tid (20 min), så hör av dig eller besök min Facebooksida för mer info!
Välkommen!
191003: Vackra färger, men hur länge till?!
Senaste veckan har jag haft förmånen att sjunga på begravning, testa mitt nya objektiv i höstsolen (kolla vilken härligt, krämig bakgrund det ger!) och fotografera konferenslokaler – plus en massa bröllopsredigering, förstås! (Däremellan har jag hunnit med mitt andra jobb som anställd, grädda ett helt lass med pannkakor och en nätverksträff! Städning och tvätt har däremot fått stryka på foten en smula; man kan ju inte hinna med allt...)
Jag har numera möjlighet att hyra fotoutrustning från Scandinavian Photo, vilket gör mig ännu mer flexibel när det gäller vilken typ av uppdrag jag kan ta. Bra va?!
Vill även passa på att påminna om möjligheten till extra förmånlig familje- och porträttfotografering i höstfärger (se mitt förra inlägg). De kalla nätterna verkar gå hårt åt löven, som rasar ner på backen alltför fort. Om ett par veckor kan det vara försent.
Jag har fortfarande ett par lediga tider nu på lördag. Blir det du som kniper en av dem? Boka här
190930: Låt mig fånga er på bild i oktober!
Hösten är här på riktigt nu: träden börjar skifta färg och luften är hög och klar. Helt perfekta förutsättningar för en familjepicknick i skogen! Så på med tjocktröjorna, packa korgen och ge er ut i naturen. Jag tar med mig kameran och Mickel Räv och förevigar er härliga stund tillsammans. Det blir varken stelt eller trist. Med lekar och andra knep brukar jag få med mig alla på tåget och resultatet blir äkta och spontana bilder.
För att fira mitt nya, fantastiska porträttobjektiv och min nya faktureringsrutin via Dicopay, där du som kund kan välja faktura 30 dagar eller delbetalning, bjuder jag på tre extra digitala bilder (värde 675 kr)! Erbjudandet gäller nu i helgen 5 och 6 oktober och innefattar en timmes fotografering på en härlig plats i Järfälla eller Stockholm. Antalet platser är begränsat. Boka här
190919: Räntefri delbetalning av din fotografering! 
Jag vet hur det kan vara: Du hade tänkt boka in en familjefotografering, men så har ungarna vuxit ur både kläder och skor; tvättmaskinen behöver bytas ut och det där tandläkarbesöket grävde ett större hål i plånboken än du räknat med, så du skjuter fotograferingen på framtiden ännu en gång...
Nu behöver du inte göra det! I samarbete med Dicopay kan jag erbjuda räntefri delbetalning alt. faktura med betalningsvillkor 30 dagar. 
Så välkommen att boka den där fotograferingen nu – höstfärgerna blir en fantastisk bakgrund!
190916: Redigering för allt vad tygen håller
Ett bröllop för en fotograf är inte bara de 2 - 12 timmar man är på plats och plåtar. Det innebär mycket förberedelsetid och ännu mera efterarbete. 
För mig är det viktigt att lära känna mina brudpar, så jag får en känsla för hur de är, hur de kommunicerar och vilka bilder de önskar. Det hjälper mig att göra ett bra jobb på bröllopsdagen, när det är mycket som ska klaffa och stora känslor är i omlopp. Dessutom är det utrustning som ska ses över och kanske köpas in. Efteråt är det måååånga bilder som ska sorteras ut och redigeras. Ofta ska ett album göras iordning, porträttbilder väljas ut och skickas för tryck. Kan vara bra att ha i bakhuvudet när fakturan dimper ner. 
Just nu befinner jag mig i redigeringens underbara värld, efter förra lördagens 12-timmars bröllopsmaraton. Fantastiskt att se bilderna växa fram på datorn och upptäcka små, härliga ögonblick, som jag har lyckats fånga under dagen. Det är världens bästa jobb och jag skulle med glädje göra det varje vecka, om jag fick!
190829: Värmebölja och bråda dagar
Högsommarvärmen kom tillbaka med över 27 grader på dagarna! Härligt, men liiite för varmt för att jag ska trivas riktigt bra.
I början av veckan var jag och fixade håret hos bästa Mirre. Vi passade samtidigt på att ta några porträttfoton på henne med Mirrokeln i fokus inför Svenska Designpriset. Mirrokeln är nominerad för tredje året i rad! I år är det den riviga Leopard som vi hoppas ska bringa hem segern. Röstningen börjar den 9/9.
Annars är det fullt fokus på den stundande bröllopsplåtningen. Minneskort, extra batteri, extern hårddisk och filter som ger stjärnmönster till alla ljuskällor, är bara några av alla grejer som jag har köpt in. Fotoplatser är rekade och jag känner mig så peppad!
190825: Kjolarna och gravidklänningarna börjar ta över vardagsrummet och här på bilderna syns inte ens alla...
Bokar du en fotografering nu, så bjuder jag på en levande blomsterdekoration för håret! T ex en kvist från den vackra orkidén på bilden.
190824: Idag är det två veckor till bröllopsplåtningen och fyra månader till julafton. Det är även två månader sedan jag och min pojkvän var i vackra Ystad och firade semester. 
Vad vill jag säga med detta? Jo, att tiden går fort och att det nu är helt perfekt att fånga minnen för framtiden! Boka in en magisk Golden hour-fotografering, vetja. 
Jag har flera vackra fotoplatser att föreslå, beroende på dina önskemål, och just nu vill jag särskilt rekommendera kornfältet som kantas av solrosor. Jag var och plåtade där i veckan och mellan klockan 19 och 20, är det som allra vackrast! Lämpar sig lika bra för enskilda porträtt, som par- och familjefotografering. Mer info om mina olika paket hittar du här.
190810: Det händer grejer nu kan jag lova – det är knappt jag hänger med! 
Gravidfotograferingen i söndags var ju heeelt magisk med fantastiska modeller!!! Ett litet smakprov syns här bredvid. Igår fick jag hem ytterligare en klänning i silver och grått – sagolikt vacker! 
Ska även försöka få till en porträttsession bland solrosor någon dag i nära framtid. Håller både tummar och tår att väderleksrapporten visar fel, när den förutspår regn hela veckan...​​​​​​​

Jag berättade ju för ett tag sen att jag väntade tillökning i rekvisitaförrådet; Räven och Kaninen skulle flytta in och hjälpa mig på familjefotograferingar. Igår kom leveransen men det visade sig att Räven hade blivit utbytt mot ytterligare en kanin! Funderar på att döpa dem till Kalle och Nina. Visst är de söta? 
Tips! För att få lite mer styrsel på öronen har jag satt dit små bitar av 0,3 mm tunn ståltråd, som jag har fäst ordentligt, så ingen ska göra sig illa. De är ju rekvisita – skulle inte rekommendera denna åtgärd på barns gosedjur. 

Har just lagt sista handen på mina sidor i mappen "Speciella ögonblick" och idag är det lanseringsdax. Som jag har längtat! Fina erbjudanden väntar dem som är bland de första att boka. Anmäl dig här, så du inte missar chansen!
190803: Arbetet med utformningen av mina bröllops- och gravidfotopaket fortskrider och imorgon, söndag, kommer jag att ha en modellfotografering för en av mina klänningar! Ska bli sååå roligt!!! Det är ju mycket bättre att se klänningen på en person än när den hänger på en galje. Eller hur? 
Är du gravid och vill föreviga magen? Gör en intresseanmälan här och få ett extra fint erbjudande, i samband med lanseringen av mina nya paket! Du förbinder dig inte till någonting.
190725: Yaaay, de har kommit!
Det mesta av fotorekvisitan som jag har beställt, finns nu på plats. Känns så roligt!!! Tre stycken fina japanska parasoller med olika motiv; kjolarna samt två fina gravidklänningar – den ena i dramatiskt svart och den andra i romantiskt puderrosa – bara väntar på att få användas!
Jag är superpepp!
190709: Host och snörvel... 
Neeej, det här ingick inte i planen! Jordens monsterförkylning med feber och heshet såhär direkt efter semestern. Ja, ja, det är bara att försöka göra det bästa av situationen och kurera sig. Har pärlpysslat idag och gjort ett hårsmycke/choker i silver och rosa toner – kan nog bli väldigt fint till den rosa kjolen, som jag hoppas kommer snart!!! Har även kollat kurs i bröllopsfoto från världens bästa Goldenhour courses, så nu är jag så peppad och supertaggad att sätta ihop mitt eget bröllopspaket! Utformning pågår... :)

190701: Idag har jag beställt två stycken böljande, hellånga chiffongkjolar (rosa respektive petroleumturkos) samt tre japanska parasoller till mitt rekvisitaförråd! Vem är sugen på en fotografering under körsbärsblommorna i Kungsan till våren?!! I mitt rekvisitaförråd har jag även handgjorda diadem, tygblommor, ljusslingor och enkla trälådor med fin patina, samt tillgång till såpbubbelmaskin.
Under våren har jag investerat i en ny kamera (fullformat), färgfilter för mina speedlightblixtar och portabla bakgrunder. Det innebär att jag nu har ännu bättre förutsättningar att skapa fantastiska bilder – såväl inomhus som utomhus! Kameran har gått varm på event– och företagsfotograferingar och för ett par veckor sedan hade jag en helt magisk parfotografering! Du hittar bilderna här.
Vill du också boka in din alldeles egna magiska fotografering? Jag har ett par lediga tider nu i juli och augusti.
Välkommen att skicka en bokningsförfrågan!

Besök även

Back to Top